Scroll Top

Acné behandeling

Last van acné? Huidinstituut Tjeerdsma biedt verschillende acné behandelingen in Meppel aan. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere:

Acnetherapie
Bij acnetherapie wordt eerst de opperhuid gereinigd en daarop volgt direct een diepte reiniging van de huid. Bij deze behandeling worden onder andere pukkeltjes en mee eters verwijderd.

Na de behandeling moet de huid goed tot rust komen. Je krijgt bij deze acné behandeling ook advies op maat, van één van onze huidexperts met betrekking tot het gebruik van acné-producten.

Chemische peeling
De chemische peeling die wij uitvoeren wordt uitgevoerd met fruitzuur. Deze behandeling wordt dan ook wel een ProPower Acne peeling of fruitzuuracne behandeling genoemd.

Door de huid te behandelen met fruitzuur wordt er een sterke afschilvering van de huid veroorzaakt. De huid vernieuwt zich dan, met als gevolg dat het verhoorningsproces gestimuleerd wordt. Resultaat is dat de acné verminderd en de huid gladder wordt.

Hoe veel tijd er tussen de behandelingen zit, is afhankelijk van het huid herstel. Omdat de ene huid de andere niet is wordt dit door één van onze huidexperts onderzocht na de eerste chemische peeling.

Acne met een MicroNeedling

MICRONEEDLING, ook bekend als collageen therapie, is een van de meest effectieve behandelingen voor het verstevigen, egaliseren en verstrakken van de huid. Het wordt ook wel de natuurlijke facelift genoemd. De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypes en biedt veel resultaat bij huidcondities zoals:

  • Acné (geen actieve ontstekingen)
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Verslapping
  • Hyperpigmentatie

Wat is de werking? Collageen en Elastine zijn essentiële proteïnes die helpen de huid jong, stevig, glad en elastisch te houden. Door de (natuurlijke) afname van collageen in de huid treedt huidveroudering en verslapping op. Met de microneedling pen van BT Titan worden, met behulp van micronaaldjes en lichte trilling, microkanaaltjes in de verschillende huidlagen gemaakt. Hierdoor zorgt de huid zelf voor een genezingsproces en wordt hierbij de productie van collageen en elastine gestimuleerd en aangemaakt. Met als resultaat een gladde, jongere, gezonde en stralende huid!
Huidverbetering met een BT-Titan pen is vooral goed in te zetten bij acné littekens en huidveroudering.

Bij een acné behandeling met een BT-Titan pen wordt de huid geperforeerd door zeer kleine naaldjes. Deze naaldjes gaan door de opperhuid en de onderliggende huidlaag en zorgen hier voor een microkanaaltjes. Bij het herstellen van deze kanaaltjes maakt de huid elastine en collageen aan.

De elastine en het collageen zorgen ervoor dat de huid zijn stevigheid en elasticiteit terugkrijgt. De hele benadeling zorgt ervoor dat de huid na de behandeling egaler is.

Heb je vragen of wil je misschien direct een afspraak inplannen voor een Acné behandeling in Meppel bij huidinstituut Tjeerdsma?? Vul dan het contactformulier of bel ons tijdens openingstijden. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0522 85 38 09.

Wat is acné

Voor dat je een afspraak inplant voor een acné behandeling bij Huidinstituut Tjeerdsma in Meppel. Is het goed om te weten wat acné nu eigenlijk is.

Acne kan voorkomen bij iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur en zelfs huidtype. Hoewel tieners vaak jeugdpuistjes krijgen door de pubertijd die zorgt voor een vergrote talgproductie. Kunnen volwassenen onzuiverheden krijgen door tal van verschillende oorzaken. De oorzaken kunnen variëren van intrinsieke factoren (stress, genetische aanleg, hormonen, hormoonverstoringen, immuunsysteem, microbioom) tot extrinsieke factoren (levensstijl, cosmetica gebruik, omgevingsfactoren).

Acné is er in enorm veel variaties en deze verschillende variaties hebben vaak ook verschillende (medische) benamingen. De meest gebruikte benaming is toch wel puistjes, jeugdpuistjes of acné vulgaris.

De meest bekende kenmerken van acné zijn:

  • Mee-eters
  • Onderhuidse ontstekingen
  • Rode bultjes (or rode pukkeltjes)

Deze kenmerken hebben vaak huidoneffenheden, bruine vlekjes, rode vlekjes, rode geïrriteerde huid en littekens als gevolg.

Wel is het zo dat een huid met ontstekingen bij volwassenen vaak hardnekkiger en gevoeliger is dan bij een jonge huid. Volwassenen hebben vaker last van een gevoelige huid. Of een combinatie van een gemengde huid, waarbij een specifieke behandeling nog meer van belang is.

Acné, hoe ontstaat het

Overactieve talgklieren
Acne ontstaat alleen waar zich talgklieren bevinden en deze bevinden zich in de grootste concentratie op het gezicht en bovenlichaam. Als gevolg van stress en hormoonschommelingen stijgt onze talgproductie met als gevolg dat er meer talg is dat kan blijven plakken in onze poriën.

Keratinisatie proces
De huid verliest haar dode huidcellen door een natuurlijk afschilferingsproces. Dit noemen het keratinisatie proces. Mensen die kampen met een acnegevoelige huid ervaren hierin een verstoring: de huid gaat in hyperkeratose waarbij 4-5 keer meer dode huidcellen dan normaal wordt geproduceerd. Dit veroorzaakt een opeenhoping van dode huidcellen bovenin de follikel (porie). Daarbij vertraagt de celvernieuwing tijdens het ouder worden, waardoor de huidcellen ook al gemakkelijker opstapelen. Wanneer er dan ook nog eens sprake is van overtollige talgproductie, zullen de opeengehoopte dode huidcellen gemakkelijker ophopen waardoor de porie sneller zal verstoppen.

Bacteriën
Wanneer bacteriën zich in een zuurstofvrije omgeving (bij een verstopte porie) gaan voeden van de talg in de follikel (porie), veroorzaakt dit irritatie in de porie. Het gevolg is het ontstaan van een puistje.

Hoe acne te behandelen

Heb je last van acné en wil je dit laten behandelen? Neem dan gerust eens contact op met Huidinstituut Tjeerdsma in Meppel. Onze huidexperts staan je graag te woord.

Heb je een lastige huid, is de huid niet egaal. Maar weet je niet zeker of het acné is of een ander huidprobleem? Neem dan ook gerust eens contact met ons op. Wij kunnen dan een intake inplannen waar onze experts eerst gaan onderzoeken wat het probleem is, waar deze door veroorzaakt worden hoe wij uw probleem kunnen oplossen.

Heb je nog vragen of wil je misschien direct een afspraak inplannen? Vul dan het contactformulier of bel ons tijdens openingstijden. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0522 85 38 09.

Erkend schoonheidsspecialiste

Uiteraard werken er bij Huidinstituut Tjeerdsma uitsluitend gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Huidinstituut Tjeerdsma is ook aangesloten bij de ANBOS. De ANBOS is de branchevereniging van de schoonheidsspecialisten. Laat je een behandeling uitvoeren bij Huidinstituut Tjeerdsma in Meppel? Dan kun je er dus 100% op vertrouwen dat dit op de juiste manier en door een erkend schoonheidsspecialiste uitgevoerd wordt.

Acné behandeling vergoed door zorgverzekering?

Acné therapie en acné behandelingen zijn niet opgenomen de basisverzekering. Echter wordt bij verschillende verzekeraars de vergoeding voor acné behandelingen wel vergoed bij aanvullende verzekeringen.

Wilt u een acné behandeling laten uitvoeren en wilt u weten of dit ook door uw zorgverzekeraar vergoed wordt? Dan kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

acne behandeling meppel
Behandeling
Tijd
Prijs
Acné behandeling30 min.€ 55,00
Acné behandeling45 min.€ 65,00
Acné behandeling60 min.€ 90,00

Tip! check uw zorgverzekering voor eventuele tegemoetkoming in de behandelkosten.

Privacy Instellingen
Wanneer je onze website bezoekt, kunnen wij informatie via je browser opslaan, meestal via cookies. Hier kun je de privacy instellingen aanpassen. Het kan zijn dat bepaalde diensten minder goed werken bij het blokkeren van onze cookies.