Scroll Top
LASERONTHARING

Laserontharing

Laser ontharen, wat is het? Veel mannen en vrouwen hebben last van ongewenste haargroei op bepaalde gebieden. Laserontharing is een duurzame, efficiënte en doeltreffende methode om dit op te lossen. Methoden zoals scheren, harsen, plukken of chemische ontharingsmiddelen zorgen vaak voor irritatie van de huid en kosten veel tijd.

Hoe werkt laser ontharen?

Laserontharing is een effectieve cosmetische ingreep, die wordt gebruikt om ongewenst lichaamshaar definitief te verwijderen.

Wij maken gebruik van Lightsheer laser-ontharingsapparaat

De Lightsheer stuur een korte laserpuls naar het te behandelen gebied. Deze laserpuls wordt via het lichaamseigen melanine opgenomen tot in de kern van het haarzakje, waardoor deze opwarmt en uiteindelijk vernietigd wordt. Het lasertoestel waar wij gebruik van maken kan meerdere haarwortels tegelijk aanpakken, waardoor zelfs de grootste lichaamszones snel en effectief behandeld kunnen worden. De Lightsheer is voorzien van een gekoelde tip (5°C), welke ervoor zorgt dat de omliggende huid en bloedvaatjes optimaal worden beschermd tegen de hoge energie van de laserpuls.

Behandeltijd

Om alle ongewenste haren definitief te verwijderen zijn er meerdere behandelingen nodig. De haren moeten de groeifase zitten om definitief vernietigd te kunnen worden. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten, zij er daarom meerdere ontharingsbehandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen – een gladde haarvrije huid-. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 lasersessies nodig, met een tussenpoos van ongeveer 6-8 weken.

Overtollig haar verwijderen

Het is bij huidinstituut Tjeerdsma in Meppel ook mogelijk om overtollig haar te laten verwijderen door middel van waxen en harsen. Waxen en harsen betekend eigenlijk hetzelfde. Een haar wordt met deze behandeling helemaal verwijderd. Na de behandeling zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Waxen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na de behandeling zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na het harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Wij waxen met de mooiste harsen van Lycon op basis van natuurlijke ingrediënten. Hot wax en Strip wax zorgen voor een super glad en langdurig resultaat. Haar vanaf 1 mm wordt moeiteloos gewaxt en geeft een gezonde, gladde en gehydrateerde huid. De wax is verrijkt met aromatische oliën en maakt elke behandeling tot een aangename ervaring. Bovendien kan de hars gebruikt worden op lage temperaturen.

Definitief ontharen in Meppel
Benieuwd wat laserontharing voor jou kan doen? Maak dan eerst een gratis intake afspraak, zodat wij je alles over lasserontharing kunnen vertellen en welk resultaat het voor jou specifieke situatie kan betekenen.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen. Witte en grijze haren zijn niet behandelbaar, dit komt doordat het pigment in het haartje ontbreekt.

Is definitief ontharen veilig?

Het ontharingsapparaat van Lightsheer mag uitsluitend gebruikt worden door speciaal daarvoor opgeleide professionele schoonheidsspecialisten. Het apparaat bevat twee unieke kenmerken.

  1. Vacuüm technologie
    – Zorgt voor een betere energieabsorptie. De haarfollikels komen hierdoor dichter bij de energiebron te liggen waardoor er met minder energie, doeltreffend en comfortabel gewerkt kan worden.
  2. Gekoelde tip
    – Zorgt ervoor dat de opperhuid niet beschadigd wordt
    – Beperkt in hoge mate de pijnprikkel
    – Beschermt de huid tegen oververhitting

 

Is laserontharing pijnlijk?

Door de ingebouwde gekoelde tip en de vacuüm-technologie in de kop van het laserhandstuk zorgen ervoor dat er snel en pijnloos gelaserd kan worden.

Vergoeding zorgverzekering?

De behandelingen worden vergoed (mits klant daarvoor is verzekerd) wanneer daar medisch noodzaak toe is.

Heeft u vragen over onze laserontharing, heeft u andere vragen over het verwijderen van overtollig lichaamshaar of wilt u misschien direct een afspraak inplannen? Neem dan gerust contact met ons op.

Plan direct een afspraak in via onderstaande knop, of bel ons tijdens openingstijden, u kunt ons bereiken op telefoonnummer 0522 85 38 09.

Privacy Instellingen
Wanneer je onze website bezoekt, kunnen wij informatie via je browser opslaan, meestal via cookies. Hier kun je de privacy instellingen aanpassen. Het kan zijn dat bepaalde diensten minder goed werken bij het blokkeren van onze cookies.